Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

2023 Şampiyonlar Ligi İstanbul

2023 Şampiyonlar Ligi İstanbul

17 Mayıs 2023

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, 10 Haziran 2023 tarihinde İstanbul’da oynanacaktır. Karşılaşmanın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamasına karar verildi. Bu karar Türkiye için çok önemli bir karar oldu. 2023 yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yaşına basacağı yıldır. Bu önemli yılda özellikle Türkiye’nin prestijini arttıracak, futbol için önemli takımları ve kişileri bir araya getirecek bu organizasyon şimdiden konuşulmaya başlandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı, 2002 yılında açılışı yapılan, Türkiye’nin en büyük stadyumudur. 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali gibi önemli karşılaşmalara ev sahibi olacak kapasiteye sahip olan bu stadyum, bünyesinde her türlü spor faaliyetlerini gerçekleştirebilecek yapıya sahiptir. Atatürk Olimpiyat Stadı, ‘Stadi Del Mondo’ Türkçe adı ile ‘Dünya Statları’ isimli kitapta dünyanın en önemli ve en büyük statları arasında kendisine yer bulmuştur.

2023 Şampiyonlar Ligi Kurası Nerede Çekildi?

2023 Şampiyonlar Ligi kurası, 24 Ağustos 2022 tarihinde, saat 19.00’da Haliç Kongre Merkezi’nde çekildi. Bu kura çekimi Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, UEFA Sekreter Yardımcısı Giorgio Marchetti ve eski futbolcu Yaya Toure tarafından gerçekleştirildi.

2023 Şampiyonlar Ligi Kurasına Göre Gruplar Ve Eşleşen Takımlar Hangileridir?

2023 Şampiyonlar Ligi kurasına göre gruplar ve eşleşen takımlar 24 Ağustos 2022 tarihinde İstanbul’da belirlendi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, UEFA Sekreter Yardımcısı Giorgio Marchetti ve eski futbolcu Yaya Toure tarafından yapılan kura çekimi ile gruplar ve eşleşen takımlar belli oldu.

2023 Şampiyonlar Ligi kurasına göre gruplar ve eşleşen takımlar şu şekildedir:

  1. A Grubu:

Liverpool (İngiltere)

Rangers (İskoçya)

Ajax (Hollanda)

Napoli (İtalya)

  1. B Grubu:

Atletico Madrid (İspanya)

Bayer Leverkusen (Almanya)

Club Brugge (Belçika)

Porto (Portekiz)

  1. C Grubu:

Bayern Münih (Almanya)

Inter (İtalya)

Barcelona (İspanya)

Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti)

  1. E Grubu:

Chelsea (İngiltere)

Milan (İtalya)

Salzburg (Avusturya)

Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

  1. F Grubu:

Real Madrid (İspanya)

Celtic (İskoçya)

Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

Leipzig (Almanya)

  1. G Grubu:

Sevilla (İspanya)

Borussia Dortmund (Almanya)

Manchester City (İngiltere)

Kopenhag (Danimarka)

  1. H Grubu:

Paris Saint-Germain (Fransa)

Juventus (İtalya)

Macabbi Haifa (İsrail)

Benfica (Portekiz)

 

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin Türkiye’de Yapılması Türkiye’ye Neler Katacak?

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin Türkiye’de yapılması, Türkiye’ye birçok faydası olacaktır. Bu tür uluslararası organizasyonların Türkiye’de yapılması Türkiye’nin dünya üzerindeki prestijini arttıracak, insanların Türkiye’yi daha iyi tanımasını sağlayacak ve diğer büyük organizasyonların Türkiye’de yapılmasının önünü açacaktır.

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin Türkiye’de yapılmasının Türkiye’ye katacakları şu şekildedir:

  • Türkiye’nin uluslararası arenada güvenilirliğini arttıracaktır.
  • Türkiye’nin dünyadaki prestijini arttıracaktır.
  • Yurt dışından birçok kişinin Türkiye’ye gelmesini sağlayacaktır.
  • Dünya’nın en büyük takımları ve en önemli futbol oyuncuları Türkiye’de bulunacağından bütün gözler İstanbul’a çevrilecektir.
  • Böyle bir organizasyonun Türkiye’de yapılması diğer önemli organizasyonların yine burada yapılmasına öncülük edecektir.

UEFA Şampiyonlar Ligi Nedir?

UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından her yıl düzenlenen uluslararası futbol federasyonudur. UEFA Şampiyonlar Ligi’ne UEFA üyesi olan ülkelerin kendi takımları arasında oynadığı ligin 1.sırasında yer alan takım katılabilmektedir. Ülkelerin, UEFA Ülkeler Sıralamasında üst sıralarda yer alması Şampiyonlar Ligi için avantaj kazandırır. UEFA Ülkeler Sıralamasında 1 ila 10. sırada olan takımlar direkt Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmektedirler. Ülkeler sıralamasında 1 ila 4 arasında yer alan takımlar kendi ülkelerinden 4 takımı, 5. ve 6. sırada olan ülkeler 2 takımını Şampiyonlar Ligi’ne gönderme hakkı kazanır.

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecektir.