Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Anadolu Efes Euroleague

Anadolu Efes Euroleague

29 Ocak 2023

Anadolu Efes Spor Kulübü, Türkiye’nin en başarılı basketbol takımları arasında ilk sıralarda yerini oluyor. Euroleague başarıları başta olmak üzere hem yurt içinde hem de yurt dışında sayısız başarıya koşmuştur. Sinan Erdem Spor Salonu’ndan maşlarını oynayan Anadolu Efes, uluslararası profesyonel Avrupa basketbol ligi olan Euroleague’de de önemli başarılar elde etmiştir. Hem Türkiye basketbol liginden hem de Avrupa basketbol liginde de şampiyonluklara ev sahipliği yapana Anadolu Efes, takım istatistikleriyle de dikkat çekmektedir. 

Kurulduğu ilk günden itibaren resmi olarak çıktığı müsabakalarda ciddi başarılar elde eden Anadolu Efes’in şampiyonluklarından bazıları şunladır:

  • EuroLeague
  • Koraç Kupası 
  • Basketbol Süper Ligi 
  • Türkiye Kupası 
  • Cumhurbaşkanlığı Kupası 

Anadolu Efes’in 10’dan fazla Basketbol Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası şampiyonlukları bulunmaktadır. Anadolu Efes Euroleague kapsamında da şampiyonluklara ve önemli istatistiksel başarılara imza atmıştır.  

Anadolu Efes Tarihçesi

Anadolu Efes oyuncular ve başarılarıyla Türkiye’nin her dönemde öne çıkan basketbol takımlarından biridir. Efes Pilsen Spor Kulübü adıyla 1976 yılında İstanbul Kadıköy Spor’un devralınmasının ardından kurulmuştur. Tuncay Özilhan başkanlığında kurulan takım, Pano Natof, Berna Sinem, Talat Öztoprak, Faruk Akgün gibi önemli idari ve teknik isimlerle ülke sporunun gelişmesine katkı sağlamaya yönelik ilk faaliyetlerine başlamıştır. 

17 Nisan 2010 yılında çıkarılan alkol ve türün ürünlerinin sportif ve müzikal faaliyetlerde kullanılmasına ilişkin yasa gereği 29 Haziran 2011’de adı Anadolu Efes Spor Kulübü olarak değiştirilmiştir. 

1976 – 77 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde yükselme maçları oynayan Anadolu Efes, 1977 ve 1978 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi’ndeki maçlarını yenilgisiz olarak tamamlayarak TBL’ye yükselmiştir.  

Anadolu Efes Euroleague Takım İstatistikleri ve Başarılar

Anadolu Efes puan durumu ve genel takım istatistikleri son derece dikkat çekicidir. Avrupa’nın en başarılı basketbol takımlarından biri olarak gösterilen Anadolu Efes, sayısız Türkiye ve Avrupa başarısına imza atmıştır. 

  • Türkiye Ligi: Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselmesinin ardından her sezon play – off oynayan Anadolu Efes, 28 kez final oynamış ve bu finallerin 15’ini kazanmıştır. Türkiye Basketbol Ligi’nin en fazla şampiyonluk kazanan takımıdır. 
  • Türkiye Kupası: 12 kez Türkiye Kupası’nı kazanan Anadolu Efes, en başarılı takım konumundadır. 
  • Cumhurbaşkanlığı Kupası: 13 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak tarihi başarılara imza atmıştır. 
  • Avrupa Kupaları: EuroLeague kapsamında 2 şampiyonluk, 1 defa finalist ve 1 defa üçüncülük başarısı elde etmiştir. Ayrıca 1 Koraç Kupası, Avrupa Kulüpler Kupası’nda finalistlik, Suproleagues kapsamında da 3’üncülük başarısı elde etmiştir. 

Koraç Kupası’no ilk defa kazanan Türk takımı olarak önemli bir başarıyı elinde tutmaktadır. Ayrıca Anadolu Efes, Avrupa’da ilk defa 193 yılında final oynayan Türk takımı olmayı başarmıştır. İlk kez Final Four organizasyonu düzenleyen Türk takımı olarak da öne çıkar. Anadolu Efes Euroleague başarısı başta olmak üzere Türkiye’nin ve Avrupa’nın en başarılı takımları arasında yer almaktadır. 

Anadolu Efes Euroleague Kazandı Mı?

Anadolu Efes fikstür ve puan durumu istatistikleri her dönem spor tutkunları tarafından merak edilmektedir. 2 defa EuroLeague şampiyonluğu elde eden Anadolu Efes, 2 EuroLeague şampiyonluğunun ardından Avrupa’da en önemli ve başarılı basketbol kulüpleri arasında resmi olarak yerini almayı başarmıştır. 

Ayrıca Anadolu Efes EuroLeague başarılarına bakıldığında bir sezonda deplasmanda üst üste galibiyet alan Türk takımı olarak tarihe de geçmeyi başarmıştır. EuroLeague kapsamında ayrıca aynı sezonda Real Madrid, CSKA Moskova, Olimpiakos ve Barcelona deplasman galibiyetleri de almıştır. Anadolu Efes Euroleague ve diğer başarılara imza atmaya devam etmektedir.