Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi

04 Aralık 2022

Fenerbahçe Şampiyonlar ligi maçları, futbol sezonunun başlamış olduğu 2022- 2023 sezonu için belirlenmiştir. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi içinde oynayabilmek için Temmuz ayında oynanmış olan maçı kazanmak durumunda idi. Ancak Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile oynamış olduğu maçı 2-1 kaybetmesinden dolayı bu sezon için Şampiyonlar Liginde oynama hakkı kazanamamıştır. 

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi Karnesi Nasıldır?

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar ligi performansı ile bağlantılı olan karnesi için pek iç açıcı olmadığı söylenebilir. Fenerbahçe, daha önce Şampiyonlar ligine 6 kez katılmıştır. Katıldığı sezonlar ve dahilinde bulunduğu gruplar ise şöyle sıralanmıştır: 

  • 2008/2009:  Grup G- FC Porto FC Porto,  Dinamo Kiev Dinamo Kiev,  Arsenal Arsenal
  • 2007/2008: Çeyrek final rövanş maçı Chelsea (İlk maç Fenerbahçe'nin galibiyeti ile 2:1 olarak bitmiştir. Ancak ikinci maçı Chelsea 0:2 olacak şekilde kazanmıştır.) 
  • 2005/2006: Grup E- Milan Milan,  PSV Eindhoven PSV Eindhoven,  Schalke 04 Schalke
  • 2004/2005: Grup D- AC Sparta Prag Sparta Prag,  Olympique Lyon Olimpik Lyon,  Manchester United Man. United
  • 2001/2002: Grup F- FC Barcelona Barcelona,  Bayer Leverkusen Leverkusen,  Olympique Lyon Olimpik Lyon
  • 1996/1997: Grup C- SK Rapid Wien Rapid Wien,  Manchester United Man. United,  Juventus Juventus 

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi Gol Sayısı Kaçtır?

Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligi golleri, toplamda 42’dir. Fenerbahçe’nin sergilemiş olduğu bu performans, Türkiye’deki diğer takımlara kıyasla oldukça iyidir. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi içinde sergilenmiş olan diğer performanslarında atmış olduğu gol sayıları ise şöyle sıralanmıştır:

  • Şampiyon Kulüpler Kupası: 30
  • UEFA Kupa Galipleri Kupası: 11
  • UEFA Şampiyonlar Ligi: 42
  • Şampiyonlar Ligi Elemeler: 38
  • UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi: 91

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde Yarı Final Oynadı Mı?

Şampiyonlar ligi yarı finali Fenerbahçe tarafından hiç oynanmamıştır. Takım, 2007- 2008 sezonu içinde çeyrek finale kadar yükselmiştir. Ancak bu tarihten önce veya sonra yarı final oynama gibi durumları yoktur.

Fenerbahçe Hangi Yıl Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final Oynadı?

Fenerbahçe şampiyonlar ligi çeyrek finali oynadığı tarih, 8 Nisan 2008’dir. Bu tarih içinde oynanmış olan maçta takımın rakibi Chelsea olmuştur.

Fenerbahçe Kaç Yıldır Şampiyonlar Ligine Çıkmıyor?

Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligine çıkışı, en son 2008- 2009 sezonu içinde gerçekleşmiştir. Toplam 13 sezondur Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligine çıkabilme hakkını elde edememektedir.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Ne Zaman Oldu?

Şampiyonlar Ligi elemeleri, 2022- 2023 sezonu içinde Ağustos ayında yapılmıştır. Fenerbahçe de Ağustos ayının ilk haftası yapılmış olan ön eleme maçı içinde Dinamo Kiev takımı ile karşı karşıya gelmiştir. Karşılaşmış olduğu bu maçı kaybetmesinden dolayı takım elenmiştir. 

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası Var Mı?

Fenerbahçe’nin UEFA kupası, yoktur. Takım daha önce performansını göstermiş olduğu futbol maçları ile en fazla çeyrek finale yükselmiştir. Yarı finale yükselemeden elenmiş olan Fenerbahçe, çok uzun zamandan beri de UEFA şampiyonlar liginde yer almamaktadır.

Fenerbahçe UEFA’da Kaç Puan Topladı?

Fenerbahçe’nin UEFA’daki puan sayısı, son dönemlerinde 13 olarak belirlenmiştir. Kazanmış olduğu bu puanlar ile beraber Fenerbahçe, elenmiş ve futbol hayatına devam edememiştir. 

Fenerbahçe Hangi Takımdan 7 Gol Yedi?

Fenerbahçe’nin 7 gol yediği takım, Galatasaray’dır. 12 Şubat 1911, yani her iki takımın da henüz yeni kurulduğu yıllarda oynanmış olan derbi esnasında Fenerbahçe, Galatasaray’dan toplamda 7 gol yemiş ve hiç gol atamamıştır. Bu maç Galatasaray veya Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi bünyesinde iken oynanmamıştır ancak kendi aralarında oynanmış maçlar arasında oldukça hatırlanan maçlardan biri olarak kalmıştır.