Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Hayri Gür Spor Salonu Nerede, Nasıl Gidilir?

Hayri Gür Spor Salonu Nerede, Nasıl Gidilir?

16 Ocak 2024

Hayri Gür Spor Salonu Nerede, Nasıl Gidilir? 

Hayri Gür Spor Salonu Trabzon'un Ortahisar ilçesi, Pelitli semtinde yer alıyor. 2011 yılında açılışı yapılan spor salonu 7.500 kişilik kapasiteye sahiptir. Parke zemin üzerine inşa edilmiş stat alanı 23 milyon TL'ye mâl edilmiştir. Çok amaçlı olarak tasarlanan stad şampiyona ve olimpiyatlara mekan olarak seçilmiştir. Trabzon'un ulaşımı kolay alanında yer alan stadyuma şehir içi otobüslerle ulaşılabiliyor. 2008 yılında temeli atıldıktan sonra tam 3 yıl sonra çalışmaları tamamlanmış ve halkın kullanımına açılmıştır. Kuruluş sürecinde oldukça düşük kişi kapasitesine sahipken zamanla bu sayı yapılan yenileme çalışmaları ile artırılmıştır.

Hayri Gür Spor Salonu Ne Zaman Açıldı?

Hayri Gür Spor Salonu’nun açılış tarihi 9 Mayıs 2011 yılıdır. Stadın ilk temel atma çalışmaları 2008 yılında gerçekleşmiştir. Aradan geçen 3 yılın ardından tam açılış 2011 yılında gerçekleşmiştir.

Hayri Gür Spor Salonu Nerede?

Hayri Gür Spor Salonu Trabzon'un Pelitli semtinde yer alıyor. Hayri Gür Spor Salonu’nun adresi Pelitli, Fatih Sk. Avrasya Üniversitesi Yerleşkesi, 61000 Ortahisar/Trabzon - Hayri Gür Spor Salonu

Hayri Gür Spor Salonu’na Nasıl Gidilir?

Hayri Gür Spor Salonu’na ulaşım şehir içi otobüslerle sağlanabilir.

  • Otobüs 121, 125, 501 Numara

Hayri Gür Spor Salonu’nun Kapasitesi Kaç Kişilik?

Hayri Gür Spor Salonu’nun kapasitesi 7.500 kişiliktir. Olimpiyat oyunlarına hazırlık amacı ile 2011 yılında yapılmaya başlanmış olan salon öncesinde 5.000 kişilik kapasiteye sahipken ardından 7.500'e çıkarıldı. 

Hayri Gür Spor Salonu’nun Özellikleri

Hayri Gür Spor Salonu 7.500 kişi kapasitesine sahip olarak kullanılan çok amaçlı bir spor salonudur. Çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapmıştır. Bunlar arasında Gençler Basketbol Şampiyonası, Türkçe Olimpiyatları, FİBA Euro Challenge'ın Final Four 2015 organizasyonunda yer almıştır. Eski adı Pelitli Spor Salonudur. 23 milyon TL'ye mâl edilmiştir. Zemin alanı parkedir. Trabzonspor Basketbol ev sahibi ekiptir. İsmini Trabzonspor'un ilk teknik direktörü ve önemli spor adamı olan Hayri Gür'ün vefatının ardından almıştır. Hayri Gür Spor Salonu’nun özellikleri:

  • Parke zemin