Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

İzmir Atatürk Stadyumu

İzmir Atatürk Stadyumu

15 Ocak 2024

İzmir Atatürk Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir? Kapasitesi, Özellikleri

İzmir Atatürk Stadyumu 1971 yılında Akdeniz oyunlarının yapılabilmesi için inşa edilme özelliğine sahiptir. İsmini Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ten alır. Türkiye'nin en büyük ikinci olimpik stadyumu olarak bilinen İzmir Atatürk Stadyumu 2005 yılında yapılan yenileme çalışmaları ile performansı arttırılmıştır. Mimar Harbi Hotan tarafından inşa edilen stadyum doğal çim zemin alanı ile kaplıdır.

 

İzmir Atatürk Stadyumu Ne Zaman Açıldı?

İstanbul Atatürk Stadyumunun açılış tarihi 1971 yılında gerçekleşmiştir. İlk temel atılma zamanı 10 Eylül 1968 yılıdır. 1968 ve 1971 yılları arasında geçen 3 yılda çalışmalar tamamlanmış ve 1971 yılında açılışı gerçekleşmiştir. Sahada yenileme çalışmaları yapılmıştır.

 

İzmir Atatürk Stadyumu Nerede?

Stadyum Türkiye'nin İzmir ilçesinde yer alıyor. İlk kez Karşıyaka'ya ev sahipliği yapmıştır. İzmir Atatürk Stadyumu adresi Mersinli mahallesi şehitler caddesi Konak İzmir

 

İzmir Atatürk Stadyumuna Nasıl Gidilir?

İzmir Atatürk Stadyumuna ulaşım şehir içi ESHOT otobüsleri ile gerçekleşir.

  • Konak İzmir Metro (Konak-İzmir Evka 3 yönü)
  • Buca Otobüs 415 Numara
  • Metro (Bornova-İzmir Hattı)
  • Gaziemir İZBAN (Halkapınar İstasyonu)
  • Karşıyaka Otobüs 543 Numara

 

İzmir Atatürk Stadyumunun Kapasitesi Kaç Kişilik?

İzmir Atatürk stadyumu kapasitesi 51.337 kişidir. Stadyum 105 x 68 metre boyutuna sahiptir.

 

İzmir Atatürk Stadyumunun Özellikleri

İzmir Atatürk Stadyumu açıldığı yıldan itibaren yalnızca kulüplere değil farklı kültürlerle ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapmıştır. 1971 yılında ilk spor etkinliği olarak Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapan İzmir Atatürk Stadyumu, 1980 yılında İslam Ülkeleri Spor Oyunlarına ev sahipliği yapmıştır. Uzun bir süre Türkiye Milli Futbol Takımı için stad olarak kullanılmıştır. 1970 yıllarından sonra çıkılan her maçta kazandırdığı için “Uğurlu Stadyum” olarak anılmaya başlanmıştır. Türkiye Kupası final maçı da yine bu stadyumda oynanmıştır. İzmir Atatürk Stadyumunun özellikleri:

  • Doğal çim
  • Atletizm alanı (8.000 m)
  • 10 Kulvarlı koşu pisti