Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Şanlıurfa GAP Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa GAP Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir?

26 Eylül 2023

Şanlıurfa GAP Stadyumu bir diğer adı ile 11 Nisan Stadyumu Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında Spor Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilmiştir. 2009 yılında açılışı gerçekleşen stadyumun kapasitesi 28 bini aşıyor. Özel olarak üretilen stadın içerisindeki tribün alanları tamamen kapalı bir şekilde hizmet veriyor. Gelişkin teknik özelliklere sahip olan stadın temel atma çalışmaları ise 1993 yılını buluyor. Şanlıurfa GAP Arena ismi ile kullanıma açılmış olan stadyumun adı 2017 yılında Şanlıurfa GAP Stadyumu olarak değişikliğe uğramıştır.

 

Şanlıurfa GAP Stadyumu Ne Zaman Açıldı?

Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun açılış tarihi 2009 yılıdır. Doğal zemin alanına sahip olan stadyum 42 milyon TL'ye mâl edilmiştir. Şanlıurfaspor'a ev sahipliği yapan stadyumun projesi Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında kullanıma sunulmuştur.

 

Şanlıurfa GAP Stadyumu Nerede?

Şanlıurfa GAP Stadyumu Şanlıurfa ili Haliliye ilçesinde yer alıyor. Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun adresi Sancaktar, 63040 Haliliye/Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu

 

Şanlıurfa GAP Stadyumu’na Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa GAP Stadyumu’na ulaşım stadyumun yakınından geçen otobüs hatları ve kişisel araçlarla sağlanabilir. Stadyumun yakınında bulunan Arap Meydanı, Tobb Fen Lisesi ve Mermerciler Sitesi duraklarından yaklaşık 7 ile 9 dakikalık yürüme mesafesinde bulunur.

  • Otobüs 1, 52, 74 Numara
  • Otobüs 43A, 1, 48, 74  Numara

 

Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun Kapasitesi Kaç Kişilik?

Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun kapasitesi 28.965 kişiliktir.

 

Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun Özellikleri

Şanlıurfa GAP Stadyumunun projesi 1993 yılında temeli atıldığında 3 yılda bitirilmesi planlanmıştır. Fakat ancak aradan geçen 16 yılına ardından açılışı gerçekleşebilmiştir. 5 Mayıs 2010 tarihinde ise Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe ve Trabzonspor için ev sahipliği yapmıştır. Maçta Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe'yi yenmiş ve Türkiye Kupası'nı kazanmıştır. Stadyumun boyutu 105 X 68 metredir. Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun özellikleri:

  • Doğal çim zemin