Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Ümit Özat Kimdir?

Ümit Özat Kimdir?

15 Eylül 2023

Ümit Özat futbolcu aynı zamanda teknik direktördür. Futbolcu ve teknik direktörlüğünden başka spor yorumculuğu da yapmıştır. Ankaragücü, Gençlerbirliği, Bursaspor ve Fenerbahçe gibi birçok takımda futbolcu olarak oynamıştır. Futbolculuk kariyerine ilk olarak Ankaragücü takımında yer alarak başlamıştır. Fenerbahçe takımında da futbolcu olarak yer almıştır. Fenerbahçe takımında oynadığı maçlarla gizli forvet unvanına sahip olmuştur. Genellikle oynadığı futbol maçlarında sol bek pozisyonunda yer alarak futbol kariyerini devam ettirmiştir.

Ümit Özat Hangi Takımlarda Futbol Oynadı?

Ümit Özat futbol kariyeri süresince birçok takımda futbolcu olarak bulunmuştur. Yer aldığı takımlarda sol bek mevkisinde yer alarak birçok başarı da elde etmiştir. Fenerbahçe takımında gösterdiği başarılardan dolayı kendisine gizli forvet lakabı verilmiştir. Ümit Özat bir süre futbol takımlarında yer aldıktan sonra sağlık sorunu nedeniyle futbolculuk kariyerini bitirmiştir.

1994 ve 2009 senesi süresince futbolculuk kariyerini devam ettirmiştir. 2009 senesi sonrasında Ümit Özal futbolculuk kariyerini bitirmiştir. Futbolculuk kariyerini bitirdikten sonra teknik direktör olmuştur. Ümit Özat'ın oynadığı takımlar:

  • Ankaragücü (1994-1995)
  • Gençlerbirliği (1995-2000)
  • Bursaspor (2000-2001)
  • Fenerbahçe (2001-2007)
  • Köln (2007-2009)

Ümit Özat Ne Zaman Futbolculuğu Bıraktı?

Ümit Özat'ın jübile tarihi 2009 senesidir. Ümit Özat futbola 1994 senesinde Ankaragücü takımı ile başlamıştır. Ankaragücü takımı haricinde Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Bursaspor gibi birçok takımda futbol oynamıştır. Ümit Özat Köln takımında oynadıktan sonra 2009 senesinde sağlık sorunu nedeniyle futbolculuğa ara vermiştir. Futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak devam etmiştir.

Ümit Özat futbol kariyerinde genellikle sol bek mevkisinde yer almıştır. Futbol maçlarında gösterdiği başarılardan dolayı gizli forvet oyuncusu olarak bilinir. Futbol kariyerini bir süre futbol oyuncusu olarak devam ettirmiştir. Futbolculuğu bıraktıktan sonra da futbol kariyerini devam ettirmek için teknik direktör olmuştur. Ümit Özat'ın futbolculuğu 2009 senesinde bitmiştir.

Ümit Özat'ın Futbolcuyken Kazandığı Başarılar Nelerdir?

Ümit Özat futbolculuk kariyerinde birçok başarı elde etmiştir. Futbolculuk hayatında birçok takımda yer almıştır. Fenerbahçe takımında başarılar elde etmiştir. Ümit Özat Fenerbahçe takımında attığı gol sayıları ile öne çıkar. Sol bek mevkisinde yetenekli olan Ümit Özat çeşitli başarılar elde etmiştir. Gençlerbirliği ve Fenerbahçe gibi takımlarda bulunan futbolcu uzun süre takımda yer alarak başarıyla ün kazanmıştır. Ümit Özat'ın elde ettiği başarılar Fenerbahçe takımında yer aldığı zamanı gösterir. Ümit Özat Fenerbahçe takımında birçok gole sahiptir. Ümit Özat'ın başarıları:

  • Türkiye Süper Lig (2003-2007)

Ümit Özat'ın Teknik Direktörlük Yaptığı Takımlar Hangileridir?

Ümit Özat futbolculuk kariyerini bitirdikten sonra teknik direktörlüğe başlamıştır. Bir süre birkaç takımda futbolcu olarak yer aldıktan sonra teknik direktör olarak kariyerine devam etmiştir. 2009 senesinde Köln takımında futbolcu olarak yer almıştır. 2009 senesinden sonra futbolculuğu bırakarak teknik direktör olmuştur.

Birkaç takımın teknik direktörlüğünü sağlamıştır. 2010-2016 yılları arasında teknik direktörlük yapmıştır. Ümit Özat Ankaragücü takımıyla teknik direktörlüğe başlamıştır. 2016 senesinde Gençlerbirliği takımıyla teknik direktörlüğe son vermiştir. Ümit Özat'ın teknik direktörü olduğu takımlar:

  • Ankaragücü (2010-2011)
  • Manisaspor (2012-2013)
  • Elazığspor (2014-2015)
  • Samsunspor (2015)
  • Gençlerbirliği (2016)

Ümit Özat'ın Futbolcuyken Kazandığı Başarılar Nelerdir?

Ümit Özat'ın teknik direktörlük başarıları bulunmamaktadır. Ümit Özat futbolcu olmasıyla birlikte birçok başarı elde etmiştir. Teknik direktörlük süreci içerisinde belirli bir ödül ve başarı yoktur. Ümit Özat çok fazla takımda futbolcu olarak bulunmuştur. Futbolculuk süreci içerisinde sol mevkide oyunculuk başarısı kapsamında öne çıkan isimlerden olmuştur. Futbolculuğu bırakarak teknik direktör olarak kariyer sürecine devam etmiştir. Ankaragücü, Manisaspor, Gençlerbirliği gibi takımlarda teknik direktörlük yapmıştır.