Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Ünal Karaman Kimdir?

Ünal Karaman Kimdir?

14 Eylül 2023

Ünal Karaman eski futbolcu ve aynı zamanda teknik direktördür.  Futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak futbol kariyerine devam eder. Futbolcu olduğu süreçte Konyaspor takımında ilk olarak yer alır. Ankaragücü takımında oynadıktan sonra futbolculuğu bırakmıştır. Ünal Karaman Türkiye takımının da teknik direktörü olmuştur.

Konyaspor, Gaziantepspor, Malatyaspor, Trabzonspor başta olmak üzere birkaç takımda futbolcu olarak yer almıştır. Ankaragücü, Konyaspor, Şanlıurfaspor gibi takımların da teknik direktörlüğünü yürütmüştür.

Ünal Karaman Hangi Takımlarda Futbol Oynadı?

Ünal Karaman futbolcu olarak birçok takımda oynamıştır. Oynadığı takımlarda birçok başarı da elde etmiştir. Ünal Karaman futbol kariyerine ilk olarak Konyaspor takımında başlamıştır. Aynı zamanda milli takımda oynayarak orta sahanın öne çıkan isimlerinden olmuştur. 2000 senesinde Ankaragücü takımında da futbolcu olarak yer aldıktan sonra futbolculuğu bırakmıştır. Konyaspor, Gaziantepspor, Trabzonspor başta olmak üzere birçok takımda futbolcu olarak rol almıştır. Futbolculuğa bir süre devam ettikten sonra bırakmıştır. Ünal Karaman'ın oynadığı takımlar:

  • Konyaspor (1981-1984)
  • Gaziantepspor (1984-1987)
  • Malatyaspor (1987-1990)
  • Trabzonspor (1990-1999)
  • Ankaragücü (1999-2000)

Ünal Karaman Ne Zaman Futbolculuğu Bıraktı?

Ünal Karaman'ın jübile tarihi 2000 senesidir. Ünal Karaman futbolcu olduğu dönemlerde birçok takımda yer almıştır. Futbola ilk olarak 1981 senesinde Konyaspor takımında yer alarak başlamıştır. Konyaspor başta olmak üzere Gaziantepspor, Malatyaspor, Trabzonspor gibi takımlarda da futbolcu olarak yer almıştır. Futbolculuk kariyerini 2000 senesinde Ankaragücü takımında yer aldıktan sonra bırakmıştır.

En son futbolcu olarak yer aldığı takım Ankaragücüdür. 2000 senesinden sonra futbolcu olarak hiçbir takımda yer almamıştır. Futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak kariyerine devam etmiştir. Futbolculuğu 2000 senesinde bırakarak farklı takımların teknik direktörlüğünü yürütmüştür. Futbolculuk kariyerinde birçok takımda başarılı performans göstermiştir.

Ünal Karaman'ın Futbolcuyken Kazandığı Başarılar Nelerdir?

Ünal Karaman'ın futbolcu olduğu dönemlerde elde ettiği başarılar fazladır. Futbolculuk döneminde aldığı başarılar Trabzonspor takımına aittir. Ünal Karaman 1981 senesinde futbolculuğa başlamıştır. İlk olarak yer aldığı takım Konyaspor'dur. 2000 senesinde ise son olarak Ankaragücü takımında yer almıştır. Ünal Karaman futbolcu olduğu dönemlerde en çok ödülü Trabzonspor takımında yer aldığı zamanlarda elde etmiştir.

Futbolculuk zamanlarında toplamda üç başarısı bulunur. Ünal Karaman birçok takımda futbolcu olarak yer almıştır. Oynadığı takımlarda gösterdiği performansla öne çıkan isimlerden bir tanesidir. Başarılı bir futbol kariyeri bulunur. Trabzonspor takımında attığı gol sayısı ve çalışma performansı ile başarı elde etmiştir. Ünal Karaman'ın başarıları:

  • Türkiye Kupası (1991-1992)
  • Cumhurbaşkanlığı Kupası (1994-1995)
  • Başbakanlık Kupası (1993-1994)

Ünal Karaman'ın Teknik Direktörlük Yaptığı Takımlar Hangileridir?

Ünal Karaman'ın teknik direktörü olduğu dönemin başlangıcı 2005 senesidir. 2005 ve 2021 yılları arasında birçok takımın teknik direktörlüğünü yapmıştır. Birkaç sene futbolcu olarak bazı takımlarda bulunmuştur. Futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe başlamıştır. Ünal Karaman aynı zamanda milli takımında teknik direktörlüğünü yapmıştır.

Teknik direktörlük kariyerine milli takımdan başlamıştır. Konyaspor, Trabzonspor, Şanlıurfaspor gibi takımların da teknik direktörlüğünü yürütmüştür. Teknik direktör olarak çok fazla takımda bulunmuştur. Futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktör olarak kariyerine devam etmiştir. Ünal Karaman'ın teknik direktörü olduğu takımlar:

  • Türkiye (2005)
  • Konyaspor (2007-2008)
  • Ankaragücü (2008)
  • Trabzonspor (2009-2013)
  • Adana Demirspor (2014-2015)
  • Şanlıurfaspor (2016)
  • Kardemir Karabükspor (2018)
  • Göztepe (2021)

Ünal Karaman'ın Futbolcuyken Kazandığı Başarılar Nelerdir?

Ünal Karaman'ın teknik direktörlük başarıları bulunmamaktadır. Teknik direktör olduğu dönemlerde birçok takımda yer almıştır. Futbolculuk zamanlarında Trabzonspor takımında gösterdiği başarılı performans ile ödül almıştır. Teknik direktör olarak milli takım başta olmak üzere Trabzonspor, Göztepe, Ankaragücü gibi takımlarında da yer almıştır. Futbolculuk zamanlarında almış olduğu ödüller mevcuttur. Futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük yapmıştır.