Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Yeni 4 Eylül Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir?

Yeni 4 Eylül Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir?

13 Eylül 2023

Yeni 4 Eylül Stadyumu TOKİ tarafından inşa edilmiştir ve Sivasspor'un iç saha maçları için tasarlanmıştır. Stadyum 2013 yılında temel atma çalışmalarının ardından 2016 yılında tamamlanmış ve açılışı gerçekleşmiştir. Stadın sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığıdı. Doğal çim zemin alanına sahip olan stadyumun mimarı Bahadır Kuldur. Yapısal mühendis ise Can Mimarlıktır. 27.000'i aşkın kişi kapasitesine sahip olan stad 82 milyon TL'den fazla maliyet ile tamamlanmıştır.

 

Yeni 4 Eylül Stadyumu Ne Zaman Açıldı?

Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun açılış tarihi 21 Ağustos 2016 yılıdır. 6 yıldır faaliyetlerini sürdüren stat 2013 Haziran ve 2016 Ağustos yılları arasında tamamlanmıştır. Stadı'nın ilk temel atma töreni ise 25 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşmiştir.

 

Yeni 4 Eylül Stadyumu Nerede?

Yeni 4 Eylül stadyumu Sivas ili Sivas Merkez bölgesindedir. Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun adresi Gültepe, 58080 Sivas Merkez/Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu

 

Yeni 4 Eylül Stadyumu’na Nasıl Gidilir?

Yeni 4 Eylül Stadyumu’na ulaşım otobüslerle sağlanabilir. Yeni 4 Eylül Stadyumu Sivas-Erzincan yolu üzerine tasarlanmıştır. Okullar bölgesi olarak bilinen Sivasspor tesislerinin tam karşı alanında kamu arazisi üzerine inşası tamamlanmıştır.

 

Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun Kapasitesi Kaç Kişilik?

Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun kapasitesi 27.532 kişiliktir. Stadyumunu boyutu 105 x 68 metreyi bulur. Stadyumun tasarımı yapılırken tamamen Loca ve VIP tribünlerini de kapsayacak şekilde net bir rakama ulaşılmıştır. Tasarım sırasında 6 sıra artırabilmeyi sağlayacak özel bir dizayn yapılmıştır. Bu nedenle stadyumun kapasitesi istenildiğinde yapılacak eklemelerle 38.000 kişiye kadar çıkarılabiliyor.

  • Loca ve VIP Tribün (500)

 

Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun Özellikleri

Yeni 4 Eylül Stadyumunun en önemli özelliği Türkiye'de ilk kez ekolojik stadyum özelliğine sahip olarak üretilmiş olmasıdır. 300.000 metrekarelik alana kurulan stadyumunu kapladığı alan ise 133.950 metrekareyi buluyor. Türkiye'de tasarımı yapılmış farklı stadyumların da sahip olduğu C90 görüş ölçüsüne göre dizayn edilmiştir. Stad içerisinde iki farklı spor salonu, atletizm stad alanı, idari binalar, yüzme havuzu ve güreş eğitim merkezi binası da tasarlanmıştır. Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun özellikleri:

  • Doğal çim zemin
  • Kapalı ve açık otopark
  • C90 görüş açısı
  • İki kat tribün yapısı
  • Alttan ısıtma sistemi
  • Tamamı kapalı tribün alanı