Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Yeni Adana Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir?

Yeni Adana Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir?

19 Eylül 2023

Yeni Adana Stadyumu Adana ili Sarıçam ilçesinde bir yer alır. Şehir içi otobüs ve kişisel araçlarla alana ulaşım sağlanabilir. Stadyumun kapasitesi 33.000 seyirciyi geçer.

Stadyumun zemin alanı hibrit çim özelliğine sahiptir. Yapay liflerle güçlendirilen doğal zemin alanı üzerine ekleme yapılan sentetik lifler ile hem dayanıklı hem de hasara karşı güçlü bir zemin elde edilmiştir.

 

Yeni Adana Stadyumu Ne Zaman Açıldı?

Yeni Adana Stadyumu açılış tarihi 19 Şubat 2021 yılıdır. Stadyumun ilk temel atılışı 2014 yılında gerçekleşmiştir. İlk temel atma aşamasından sonra geçen 7 yılda tasarlanan stadyum açıldığında 140 milyon TL maliyete mâl olmuştur. Stadyum açılışında ilk maçta 19 Şubat 2021 tarihinde Altay Spor ile Adana Demirspor karşılaşmıştır.

 

Yeni Adana Stadyumu Nerede?

Yeni Adana Stadyumu Adana ile Sarıçam ilçesinde yer alan bir futbol stadyum alanıdır. Koza Arena'da yerini alır. Yeni Adana stadyumunun adresi: Balcalı Çukurova Üniv. 01790 Sarıçam/Adana

 

Yeni Adana Stadyumu’na Nasıl Gidilir?

Yeni Adana Stadyumuna ulaşım otobüslerle sağlanabilir.

  • Otobüs Adana Büyükşehir Belediyesi 114 numara
  • Otobüs Adana Kozarena Stadyumu 140, 160, 162 numara

 

Yeni Adana Stadyumu’nun Kapasitesi Kaç Kişilik?

Yeni Adana Stadyumu’nun kapasitesi 33.543 kişiliktir. Stadyum içerisinde özel loca alanı ile VIP misafir alanı da yer alır.

  • Loca (54)

 

Yeni Adana Stadyumu’nun Özellikleri

Yeni Adana Stadyumunun boyutu 105 x 68 metredir. Stadyumun kendine özel ışıklandırma sistemi bulunur. Stadyumun kullanıcıları arasında 1954 yılında kurulan ve birincilikle mücadelesini sunan Adanaspor ile 1940 yılında kurulan mavi ve lacivert renkleri ile ön plana çıkan Adana Demirspor kulübüne tahsis edilmiştir. Yeni Adana Stadyumunun özellikleri:

  • Hibrit çim