Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir? Kapasitesi, Özellikleri

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu Nerede, Nasıl Gidilir? Kapasitesi, Özellikleri

27 Eylül 2023

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu İzmir'in Konak ilçesinde 1929 yılında açılmıştır. 3 farklı yılda farklı zaman aralıkları ile yenileme çalışmaları yapılmıştır. Stadın eski adı Alsancak Stadyumudur. Yenileme çalışmaları depreme karşı dayanıksız oluşundan kaynaklı olarak yapılmıştır. Hibrit çim zemin alanına sahip olan stat 15 bini aşkın seyirci barındırabilme kapasitesine sahiptir.

 

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu Ne Zaman Açıldı?

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nun açılış tarihi 1929 yılıdır. Deprem nedeniyle yapılan yenileme çalışmalarının ilki 2005 tarihinde yapılmıştır. 2017 ve 2021 tarihlerinde yeniden yenileme çalışmaları yapılmıştır. 2015 yılında deprem nedeniyle dayanıksız olduğu gerekçe gösterilip yıkılıp 2021 yılına kadar yeniden inşa edilmiştir.

 

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu Nerede?

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu İzmir'in Konak ilçesinde yer. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nun adresi Halkapınar, Şehitler Cd., 35230 Konak/İzmir

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu

 

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’na Nasıl Gidilir?

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’na ulaşım kişisel araçlarla ve şehir içi otobüslerle sağlanabilir.

  • Otobüs 923, 912, 921 Numara
  • Tramvay (Konak Hattı)
  • Tren (Menemen-Cumaovası Hattı)

 

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nun Kapasitesi Kaç Kişilik?

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nun kapasitesi 15.000 kişiliktir.

 

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’un Özellikleri

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu Hibrit çim zemin alanına sahiptir. Doğal çim görüntüsü üzerine eklenen lifler ile kopmaya, parçalanmaya karşı dayanıklı ve iklim şartlarına uyum sağlayabilecek bir sağlamlıkla yeniden tasarlanmıştır. Saha içerisinde Güney kale arka kısmının tribün alanı döşenmemiştir. Stadyumun dış cephe alanı siyah ve beyaz renklerle boyanmıştır. Stadyumda çeşitli futbol maçlarının yanı sıra etkinliklerde düzenlenmiştir. Kültürel etkinlik kapsamında çeşitli konserler farklı yıllarda alan üzerinde tasarlanmıştır. Stadyumun boyutu 105 x 68 metredir. 1929 yılında açılış tarihi ile beraber açık ve kapalı tribün inşaatı ile tam anlamıyla bir futbol sahasına dönüşmüştür. Alsancak Mustafa Denizli stadyumunun özellikleri:

  • Hibrit çim zemin